T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAKIRKÖY - Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi

REHBERLİK SERVİSİNDE ÖĞRENCİYE YÖNELİK ÇALIŞMALAR

ÖĞRENCİYE YÖNELİK ÇALIŞMALAR

Öğrenci Tanıma Çalışmaları

Öğrencileri tanımak amacıyla bireysel görüşmeler  yapılmakta, test ve test dışı ölçme araçları kullanılarak öğretmen, sınıf öğretmeni  ve aileden bilgi alınmaktadır.
  
Bireysel ve Grup Görüşmeleri

Öğrencileri daha yakından tanımak, ilgi ve yeteneklerini netleştirmek, bireysel özellikleri doğrultusunda akademik ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla bireysel ve grup görüşmeleri yıl boyunca sürdürülmektedir. Ayrıca öğrencilerin çeşitli becerilerini geliştirmek ve kendileri ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli etkileşim grupları düzenlenmektedir.
  
Oryantasyon Çalışmaları

Hazırlık sınıfına  yeni katılan ve 9. sınıflara farklı okullardan gelen öğrencilere yönelik, oryantasyon çalışmaları kapsamında hazırlanan program yürütülmektedir. Bu program kapsamında öğrencilere okulun fiziki koşulları, okuldaki sistem ve işleyişle ilgili bilgiler  verilmekte,  ihtiyaç duydukları ve merak ettikleri konulara yönelik  soruları, cevaplanmaktadır. Ayrıca düzey müdür yardımcısı ve psikolojik danışman tarafından sınıflara girilerek lise akademik yaşantısı ve okul kuralları tek tek anlatılmaktadır.
  
Akademik Destek Çalışmaları

Öğrencileri akademik alanda desteklemek amacıyla bireysel ve sınıf düzeyinde , etkili ders çalışma, zamanı planlama konularında çalışmalar yürütülmektedir. Sınıf öğretmenleri ile birlikte haftalık görüşme saatlerinde öğrencilerin dersler bazında durumları tek tek takip edilerek gereken yönlendirmeler yapılmaktadır.

Mesleki Yönlendirme  Çalışmaları

Öğrencilerin, kariyer planlama    süreçlerinde kendilerini tanıma, meslekleri tanıma ve mesleki hedeflerini oluşturmaya yönelik çalışmalardır.

Bunun dışında öğrencilerin mesleki gelişim sürecine katkıda bulunmak amacıyla 

  • Meslek Tanıtım Günü
  • Üniversite Tanıtım etkinliklerimiz  yapılmaktadır. 

  

Üniversite Hazırlık Çalışmaları

Öğrencilerimizin, lise sonrası yükseköğretim kurumlarında okuyabilme ve belirledikleri mesleki hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak amacıyla üniversite  hazırlık sürecine  yönelik olarak sürdürülen çalışmalardır. Bu amaçla ;

  • YGS - LYS  Tanıtımları (powerpoint sunumları)
  • Dikkat ve Konsantrasyon Becerisi Geliştirme Çalışmaları,
  • Sınav Kaygısı İle Başetme Çalışmaları,
  • Üniversite tercihlerinin belirlenmesi amacı ile yapılan  "Tercih Danışmanlığı"
  • Üniversite Tanıtım Gezileri  yapılmaktadır.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.12.2016 - Güncelleme: 27.02.2024 14:44 - Görüntülenme: 1158
Kaynak: web sayfaları
  Beğen | 0  kişi beğendi